Cabernet Sauvignon Wine with Td-enriched Resveratrol and Quercetin Concentrations

Назив пројекта: Cabernet Sauvignon Wine with Td-enriched Resveratrol and Quercetin Concentrations 

Носилац конзорцијума: Vinarija Aleksandrović (Доња Шаторња, Топола)

Главни партнер: Медицински факултет Универзитета у Београду

Партнери: Машински факултет Универзитет у Београду

                   Факултет организационих наука Универзитет у Београду

Сектор: Прехрамбена индустрија и пољопривреда

Кратак опис иновације: Процес за развој јединственог врхунског вина намењеног за домаће и светско тржиште. Вино ће имати повећану концентрацију антиоксиданата, ресвератрола и кверцентина, а истовремено смањену концентрацију виших алкохола за јединствен укус. 

Пројекат финансира Фонд за иновациону делатност из буџета Републике Србије са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а кроз Пројекат за унапређење конкурентности и запошљавања (споразум о зајму са Светском банком).


besplatno se pretplatite
na naš newsletter! Budite u toku sa najnovijim informacijama