Trijumf za predsednika Kine

Tokom svoje posete Srbiji, predsednik Kine je imao priliku da se upozna ne samo sa tradicionalnim srpskim specijalitetima, već i sa srpskim vinima. Vinarija Aleksandrović je sa svojim vinima bila deo svečanog prijema koji se održao u nedelju 19. juna, u vili Obrenovića u Smederevu.Predsednik Kine, predsednik i premijer Srbije prvo su nazdravili prvim srpskim penušavim vinom - Trijumfom, a potom su i značajno vreme posvetili kako bi porazgovarali sa Božidarom Aleksandrovićem, vlasnikom vinarije Aleksandrović.

"Vina su sjajna! Mislim da imaju odličan potencijal na tržištu Kine." - rekao je kineski predsednik, a potom se i detaljno raspitivao o godišnjoj proizvodnji, kao i zemljama u kojima se još, pored Kine, vina Aleksandrović izvoze. Vlasnik vinarije Aleksandrović, Božidar, istakao je da je - "Kina izuzetno značajno tržište za vinariju Aleksandrović već skoro 4 godine. Vinska kultura godinama unazad beleži vrtoglavi rast u Kini, a samim tim i potrošnja vina po glavi stanovnika. Verujemo da će se naš izvoz za tržište Kine rasti u narednim mesecima." 

Tokom svečanog ručka, gostima je posluženo i desertno vino Trijumf Late Harvest naše vinarije koje su uparili uz srpske poslastice.


besplatno se pretplatite
na naš newsletter! Budite u toku sa najnovijim informacijama