Vinarija Aleksandrović na ProWein 2018

Vinska delegacija sastavljena od deset vinarija iz raznih vinogorja Srbije predstavila je zajedno svoje proizvode, ambicije i nade na najvećem i najznačajnije svetskom vinskom sajmu ProWein u Dizeldorfu.

Vinarije Aleksandrović, Aleksić, Budimir, Erdevik, Despotika, Lastar, Rubin, Trivanović, Virtus, Zvonko Bogdan su udruženim snagama od 18. do 20. marta iznele najbolje što imaju na jedinstvenom štandu od 40 kvadrata pod zastavom Srbije ali i uz pomoć nacionalne Privredne komore.

- Kvalitet srpskih vina i te kako zaslužuje da bude predstavljen na jednoj od najvećih vinskih smotri u svetu, te se nadam da će naredne godine nacionalni štand biti barem duplo veći i da će se predstaviti još vinarija iz Srbije. Na ovogodišnjem sajmu smo pre svega učvrstili odnose sa partnerima iz Nemačke, Holandije, Belgije, Austrije i Švajcarske koji su imali mogućnost da pozovu svoje kupce i upoznaju ih još bolje sa našim vinima. S druge strane, ostvarili smo i nekoliko novih kontakata, a neki najzanimljiviji su, verovali ili ne, sa istoka – kaže Aleksandar Marinković, marketing menadžer ove vinarije koja je kao jedna od najstarijih privatnih u Srbiji već donekle poznata i na svetskom tržištu.

Tekst © vino.rs


besplatno se pretplatite
na naš newsletter! Budite u toku sa najnovijim informacijama