logo-vinarija

Stigao je novi Trijumf Gold iz berbe 2023

Prema rečima našeg glavnog enologa Vladana Nikolića, ovo je jedna od najboljih berbi do sada: „Trijumf Gold 2023 je među najboljim belim vinima koja su proizvedena u vinariji Aleksandrović, u prethodnih 20 godina.“

Trijumf Gold je prvi put proizveden 2012. godine, povodom 80. rođendana vina Trijumf, poštujući izvornu recepturu dobijenu od kraljevog podrumara Živana Tadića i tradicionalnu tehnologiju fermentacije i odležavanja.

Ovo posebno vino deo je naše premijum linije, ima zaštićeno geografsko poreklo i nastaje samo u najboljim godinama. Osim sovinjona belog koji dolazi iz tri različita vinograda, kupažu čine i beli pino i rajnski rizling. Sovinjon beli se bere u tri različita momenta kako bismo dobili savršeni balans između aromatske kompleksnosti, svežine i elegancije.

Trijumf Gold je vrlo intenzivno, kompleksno i slojevito vino. Dominiraju mirisi zove, ogrozda, citrusa belog cveća, breskve, mente i tropskog voća. Puno, snažno vino, izražene svežine i prijatnih kiselina sa dugotrajnim voćnim aromama.