logo-vinarija

Dekanterovo zlato za Vožd Aleksandrović

Velike vesti stižu iz Londona, sa prestižnog i rigoroznog vinskog ocenjivanja – Dekanter (Decanter World Wine Awards). U konkurenciji od preko 18 hiljada vina iz celog sveta, naše vino Vožd iz berbe 2017. osvojilo je zlatnu medalju. Vina ocenjuju poznati svetski stručnjaci sa titulama “Master of Wine”, a za zlatnu medalju neophodno je da vino osvoji 95 poena.

Vožd je kruna našeg dosadašnjeg rada, jedinstveno vino od čistog kaberne sovinjona na kome smo radili dugi niz godina. U saradnji sa tri fakulteta – Medicinskim Fakultetom, Mašinskim Fakultetom i Fakultetom Organizacionih Nauka, razvijena je tehnologija i patent vinarije Aleksandrović za proizvodnju vina sa visokim nivoom antioksidanata.

“Ova nagrada je još jedno u nizu priznanja koji dolazi kao potvrda kontinuiteta kvaliteta vina Aleksandrović” rekao je Vladan Nikolić, enolog vinarije.

Sve je počelo dugogodišnjim radom u našim vinogradima, gde smo odabrali i izdvojili najbolje parcele na kojima rađa grožđe izvrsnog kvaliteta, sa najsitnijim bobicama koje se beru krajem oktobra.

Tako je nastao Vožd, vino sa izvanrednim potencijalom za odležavanje i najvišim kvalitetom, izuzetne voćnosti, kompleksnosti i punoće, a istovremeno bogato antioksidantima.

„Osvojiti zlato na tako prestižnom takmičenju kao što je Dekanter predstavlja veliki uspeh za srpsko vinarstvo. Ovu nagradu su iznedrili naši vinogradi, koji su sada stariji od 20 godina, i ona predstavlja plod uloženog vremena, truda i napornog rada u vinogradima. Za nas u Vinariji Aleksandrović, ovo priznanje je veoma značajno jer potvrđuje dugogodišnji rad i nepokolebljivu posvećenost proizvodnji vina vrhunskog kvaliteta.“ istakao je Božidar Aleksandrović, vlasnik vinarije.