logo-vinarija

Poznate ličnosti u poseti vinariji Aleksandrović

Darrel Joseph u poseti Šumadiji i vinariji Aleksandrović

 

Tokom pripreme svog masterclass-a o vinima iz Šumadije, Darrel Joseph, istaknuti vinski ekspert i novinar prestižnog časopisa Decanter, boravio je u Šumadiji nekoliko dana. Tokom svoje posete, imao je priliku da proba gotovo sva vina 12 šumadijskih vinarija, da razgovara sa vinarima, kao i da se upozna sa šumadijskim terroir-om. 

 

Značajno vreme posvetio je poseti našim vinogradima na brdu Ježevac, kraj Topole, gde je zajedno sa vlasnikom vinarije, Božidarom Aleksandrovićem, obilazio vinograde i upoznavao se sa našom vinogradarskom filozofijom. Potom je, Darrel detaljno analizirao i degustirao sva vina iz našeg portfolija. A sudeći po reakcijama, Rodoslov 2009 je ostavio poseban utisak, te se na svom masterclass-u detaljno osvrnuo na njegov doživljaj i beleške o ovom vinu.

Šahovski velemajstor Karpov u poseti vinariji AleksandrovićVelemajstor Anatolij Karpov, jedan od najvećih igrača u šahovskoj istoriji, posetio je vinariju Aleksandrović početkom marta. Nekadašnji prvak sveta i najuspešniji turnirski igrač u dosadašnjoj istoriji, uživao je sa svojim prijateljima u vinima vinarije Aleksandrović. Nije krio svoje oduševljenje vinarijom, a sudeći po njegovim reakcijama, Trijumf Selection je vino koje ga je apsolutno oduševilo.

NjKV prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina u poseti vinariji Aleksandrović

 

Početkom oktobra, imali smo izuzetnu čast da ugostimo NjKV prestolonaslednika Aleksandara Karađorđevića i princeza Katarinu u našoj vinariji. Vlasnik vinarije Aleksandrović, Božidar Aleksandrović je lično sproveo NjKV prestolonaslednika i princezu kroz vinariju, objasnio sve ključne procese u proizvodnji vina. Nakon obilaska, našim gostima smo priredili degustaciju vina Aleksandrović uparenu sa šumadijskom hranom.