logo-vinarija

Trijumf vina vinarije Aleksandrović – postignuća i nagrade

Trijumf je najbolje vino na Balkanu!

Vinarija Aleksandrović zabeležila je ogroman uspeh na najvećem balkanskom vinskom takmičenju The Balkans International Wine Competition BIWC 2020, na kom su se takmičila vina iz svih zemalja regiona.

Titulu Grand Trophy za najbolje vino Balkana osvojilo je belo vino Trijumf Selection 2019 iz vinarije Aleksandrović!

  – Ovo je neverovatno! Nisam ni sanjao da ću ovako značajnu nagradu primiti u sred zemlje odličnih vina i nepreglednih vinograda, kakva je Bugarska. To je posebna čast, ne samo za vinariju Aleksandrović, već za celokupno srpsko vinarstvo – istakao je Božidar Aleksandrović prilikom uručenja velikog trofeja.   

Ceremonija dodele nagrada održana je u četvrtak uveče u Sofiji, prilikom otvaranja velikog Festivala balkanskih vina ispred Nacionalne palate kulture. Vinarima iz Srbije trofeje je uručio srpski ambasador u Bugarskoj Željko Jović.

Povezani linkovi: 

http://www.vinoifino.rs/novosti/novost_veliki_trofej_stize_u_srbiju_vinski_magazin_vino_i_fino_1346

http://www.vinopedia.rs/sr/post/najbolje-vino-balkana-i-3-velika-trofeja-za-srpske-vinarije-na-biwc-2020

http://www.balkanswine.eu/en/

 

Septembar, 2020. 

 

Trijumf Rose najbolji roze Starog sveta

 

Trijumf Rose 2016, vinarije Aleksandrović, obojio je Japan u ružičasto i trijumfovao u više kategorija na dvadesetom „Japan Wine Challenge“, najprestižnijem i najstarijem vinskom ocenjivanju u „zemlji izlazećeg sunca“.

 

Pored zlatne medalje, osvojio je Internacionalni trofej za najbolje roze vino Starog sveta, Trofej u kategoriji najboljeg odnosa cene i kvaliteta u rasponu cene od 3.000 do 4.999 jena, kao i Regionalni trofej Srbije za roze etikete.

 

Roze vina nisu previše omiljena kod vinskih sudija, naime najčešće ostaju nekako u zapećku iza belih, a pogotovo crvenih konkurenata. I baš zato, vest da je u Japanu, na veoma cenjenom međunarodnom ocenjivanju sa tradicijom dugom tačno dve decenije, upravo roze vino iz Srbije bukvalno pokupilo „kajmak“ kad su priznanja u pitanju, dodatno potvrđuje najviši kvalitet šumadijskog i oplenačkog vinogorja kao vrhunski zalog vinske budućnosti Srbije.

 

Pročitajte ceo tekst: LINK

 

Nova berba najboljeg belog vina – Trijumf Gold

 

Nakon „zlatnih“ Trijumfa iz berbi 2012 i 2015, od nedavno je za ljubitelje vina Aleksandrović dostupan i Trijumf Gold iz 2016. godine.

 

Kompleksno i slojevito belo vino, sa izuzetnim „aftertaste“ osećajem je prema rečima Vladana Nikolića, glavnog enologa vinarije, za stepenik kvalitetnije od prethodnika iz 2015. godine.

Novi Gold, vino iz premijum linije, proizvedeno je u ograničenoj seriji od oko 6.000 boca.

 

Trijumf šampion u Hrvatskoj!

Nakon pokera zlatnih medalja sa kojima su se vratila iz Nemačke, vina Trijumf Barrique, Trijumf Gold, Regent Reserve i Rodoslov Grand Reserve, vraćaju se iz Hrvatske sa istim brojem zlatnih medalja i jednom šampionskom titulom.

Trijumf Barrique 2012 proglašen je za apsolutnog šampiona u kategoriji belih vina, a činjenica da je Trijumf Gold bio drugo najbolje belo vino ocenjivanja dovoljno govori o uspehu šumadijskih vina na ovom takmičenju. U konkurenciji crvenih vina, Regent Reserve 2012 i Rodoslov Grand Reserve 2009 osvojili su zlatne medalje.

Još jedno veliko priznanje za Srbiju, Šumadiju i vinariju Aleksandrović.


Trijumf za predsednika Kine

Tokom svoje posete Srbiji, predsednik Kine je imao priliku da se upozna ne samo sa tradicionalnim srpskim specijalitetima, već i sa srpskim vinima. Vinarija Aleksandrović je sa svojim vinima bila deo svečanog prijema koji se održao u nedelju 19. juna, u vili Obrenovića u Smederevu. Predsednik Kine, predsednik i premijer Srbije prvo su nazdravili prvim srpskim penušavim vinom – Trijumfom, a potom su i značajno vreme posvetili kako bi porazgovarali sa Božidarom Aleksandrovićem, vlasnikom vinarije Aleksandrović.

„Vina su sjajna! Mislim da imaju odličan potencijal na tržištu Kine.“ – rekao je kineski predsednik, a potom se i detaljno raspitivao o godišnjoj proizvodnji, kao i zemljama u kojima se još, pored Kine, vina Aleksandrović izvoze. Vlasnik vinarije Aleksandrović, Božidar, istakao je da je – „Kina izuzetno značajno tržište za vinariju Aleksandrović već skoro 4 godine. Vinska kultura godinama unazad beleži vrtoglavi rast u Kini, a samim tim i potrošnja vina po glavi stanovnika. Verujemo da će se naš izvoz za tržište Kine rasti u narednim mesecima.“ 

Tokom svečanog ručka, gostima je posluženo i desertno vino Trijumf Late Harvest naše vinarije koje su uparili uz srpske poslastice.


Dugo očekivani Trijumf Rose iz berbe 2015

 

Apsolutni hit leta koje je za nama, Trijumf Rose 2014, promenjenog stila i sortnog sastava, osvojio je ljubitelje vina širom naše zemlje. Nakon dugog iščekivanja, Trijumf Rose iz berbe 2015 konačno je u boci, a vlasnik vinarije, Božidar Aleksandrović, i enolog, Darko Bogdanović, ne kriju oduševljenje novim Trijumf Rose-om.

 

Svi ljubitelji ovog vina će uskoro imati priliku da ponovo uživaju u njemu.